Akoestische muur bij Villa LUX

Villa LUX is het zusje van filmhuis LUX in Nijmegen. Naast twee filmzalen is er een  café-restaurant en een stadstuin.

 

De ruimte tussen het café-restaurant en de entree naar een van de filmzalen wordt gebruikt voor bijvoorbeeld recepties. Deze ruimte was open, met als gevolg dat er veel ruis ontstond als de filmbezoekers de zaal bezochten of verlieten.

Bij de bouw is er te weinig rekening gehouden met de akoestiek van de ruimte. Het eenzijdig gebruik van harde materialen maken van de ruimte een klankkast.

Wij maakten van onze Sabinn wandpanelen een dubbelzijdige akoestische muur. Hierdoor wordt nagalm aan beide zijden geabsorbeerd.

De constructie is zó gemaakt dat er geen geluidsbrug is van de nu ontstane gang naar de tussenruimte.

Binnenkort optimaliseren we de akoestiek in de ruimte door Sabinn plafondpanelen te bevestigen.